Quan?

L’existència del cas Manga es va conèixer el 14 de febrer de 2013, dia en què la policia tributària va detenir el president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria Danés (CiU). Aquell dia també van arrestar Joan Carles Feliu (cap de Ciutadania del CCS), Josep Maria Franch (soci de GRS) i Alexandre Ros (administrador de l’empresa). A més, també es van realitzar escorcolls a les seus de GRS, el CCS i als habitatges personals dels detinguts. No obstant això, la teranyina feia molts anys que era present.

Com s’ha dit anteriorment, la creació de l’empresa GRS Ars Local SL (1997) ja va anar lligada al Consell Comarcal de la Selva. A més, el primer contracte que va firmar l’empresa va ser amb aquesta administració pública. Tot i així, el primer contracte investigat és de l’agost del 2006. En aquell moment, el CSS estava portant a terme un concurs per procediment obert per a l’assistència en gestió tributària. Abans d’aprovar-ne les clàusules, ja hi havia correus entre Josep Maria Franch (GRS) i membres de la institució amb els documents preparatoris de les bases. Cap al setembre, quan ja s’havia adjudicat el contracte a GRS, l’empresa competidora (ATC-SIG) va denunciar el procés a causa d’irregularitats. La denúncia, però, no va tenir cap incidència i ni el president (Jaume Figueras) ni el seu secretari (Jesús Ciuró) van arribar a prendre cap mesura. Aquell mateix octubre, Ciuró va rebre un bonus de GRS. Anys més tard, les denúncies de l’empresa van prendre forma i el jutjat de Girona va anul·lar el concurs de l’any 2010. En aquesta ocasió hi torna a haver proves que GRS va tenir abans els plecs de condicions i algunes informacions privilegiades. Per exemple, David Gubern (tècnic de serveis d’informàtica del CCS) va enviar un correu a Josep Maria Franch (GRS) amb els criteris de l’adjudicació perquè “li fessin un últim cop d’ull”. Finalment, GRS va tornar a adjudicar-se el concurs.

El dia de les detencions i els registres també va servir per trobar noves pistes sobre la teranyina. A casa de Josep Maria Franch, per exemple, es van trobar uns blocs de notes que van resultar claus pel “Cas Aconseguidors” amb els noms de persones de confiança d’Àlex Ros que utilitzaven els seus contactes polítics per establir connexions entre GRS i administracions públiques.

Després del QUAN?, descobreix el PER QUÈ?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s